tiistai 31. tammikuuta 2012

Toinen palkinto ja pari singoallaa

Nyt sitten vihdoin valmistui myös toinen arvonnan palkinnoista. Eli tällainen pyykkipoikapussi matkaa Sanille kommentilla: "
"Tulee kuvasta niin oman muksun vauvauinti ajat mieleen :)
Arvonnassa tottakai mukana. mä tahtoisin palkinnoks jotain itselleni :D
mm. patalappuja uupuu, miten niit onkin niin laiska tekeen.. sisustusjutut on kans sellaisia mitä ei ole koskaan liikaa..."
Ei nyt tullut patalappuja palkinnoksi mutta jotain edes vähän sisustukseen liittyvää kylläkin. Olen tehnyt tällaisen vastaavan pyykkipoikapussin joskus ala-asteella. Monesti on ollut mielessä, että tällainen pitäisi toteuttaa uudelleenkin. Ja nyt sitten sen tein, kaava on itse asiassa sama kuin siinä ala-asteella tekemässäni (eli siitä piirretty). Tuossa koulussa tekemässäni oli tosin vielä edessä tasku mutta tähän en sitä halunnut tehdä kun jotenkin se olisi sekoittanut tuota kuosia. Jotenkin tämä on minusta hauska idea. Ja vähän soveltaen voisi tehdä vaikka minkälaisia pyykkipoikapusseja. Mekkomaista helmaa, kauluspaitaa, tms. Sanille pahoittelut, että joutui hieman odottamaan palkintoaan. Sairastelut sotki hieman ompelusuunnitelmia mutta nyt näyttää siltä, että kaikki alkaa jällen olemaan terveidenkirjoissa.


Singoalla mekkoja ei olekaan vähään aikaan tullut tehtyä. Nyt siis pitkästä aikaa singoallaa. Kaava on oma sovellut, yhdistelmä useampaa kaavaa ja siitäkin vielä mieleiseksi soveltaen. Jos joku kaipaa singoallan kaavaa ja valmis itse tekemään soveltamista niin hyvä pohja löytyy mm. Suuri Käsityö lehdestä 1/2009. Näissä kaikissa kolmessa sama koko, noin 98cm. Menee tosin varmasti ainakin koossa 104cm:kin vielä. Asuntovaunukangas Ikasyriltä, keltapohjainen apilakuosi Saksasta ja alimman kuvan vihreä SunRay joustofrotee Metsolasta.


4 kommenttia:

 1. Todella ihania mekkoja! Tuo asuntovaunukangas-mekko on jotenkin niin kesäisen raikas! Tuli taas yksi vaate pakko-tehdä-listalle :D

  VastaaPoista
 2. itse tykkäsin kovasti näistä mekoista. Eli lopputulos oli paljon kivempi kuin mitä kankaita leikatessa ajattelin. Itselle ehkä kaikista positiivisin yllätys oli tuo vihreä SunRay. Kankaana se ei ihan minua vakuuttanut mutta vaatteeta kyllä toimii. Nyt olisi sitten monta kangasta odottamassa päätymistä samanlaiseksi mekoksi. Myös raidallista kangasta ajattelin kokeille (Metsolan joustofroteeta).

  VastaaPoista
 3. Kiitos suuri, palkinto saapui perille!!!
  Ihan minun värit :)
  Ja tiesin heti mihin se tulee, en mä sinne pyykkipoikia laita vaan pääs vessaan roikkumaan ja täytin sen neidin yövaipoilla.
  niin kaunis! postailen jossainvälis!

  VastaaPoista
 4. Sani, tuohan onkin hyvä idea. Mun piti heti alkaa miettimään millaiseen tarkoitukseen (muuhun kuin pyykkipojat/vaipait) voisin tuollaista tai vastaavaa hyödyntää. Ainakin vanulaput kaipais meillä jonkinlaista säilytyspussukkaa (ehkä pienempää tosin)...

  VastaaPoista