lauantai 26. maaliskuuta 2011

Takki nro 2.Pitihän se kokeilla tehdä toinenkin takki. Ompeluohje tässäkin TOSIMUMMO:n blogista, kaava sama kuin edellisessä eli  ottobre 3/3009 pienin muunnoksin. Tästä jätin saumavarat pois ja aavistuksen lyhensin helmaa. Saa nähdä tuliko nyt sopivan kokoinen. Sovittamaan ei olla vielä ehditty. Päälikangas kirpparilta ostetusta vanhasta verhosta ja vuori fleece viltistä. Vetoketju ja kanttinauha Oulun ompelutarvikkeesta (jossa on muuten tosi hyvät vetoketjuvalikoimat), resori Eurokankaasta jo kauan sitten ostettua. Tähän nyt tein tuon resorin huppuun ja on kyllä parempi näin.

Ongelmaa tässä takissa aiheutti oikeastaan vaan tuo isokuvioinen kangas. Oli tosi vaikea miettiä miten osat tulisi kankaalle asetella, että kuvio menisi takissa kivasti. Päädyn sitten siihen, että takana näkyy tuo kukkakuvia paremmin. Etukappaleissa kun olisi sitten tullut kohdistusongelmia. Hieman itsellä pistää silmään se, että hupun alaosa on takin oikealla ja vasemmalla puolella "eri kohdista kangasta" eli kuvioltaan/värimaailmaltaan erilainen. En oikein huomannut ottaa asiaa huomioon huppua kankaalle asetellessani. Ja tässä kaavassa kun tuo huppu tulee ikän kuin etukappaleen puolelle niin tuo näkyy selvästi. Jos olisi ns. tavallinen huppu niin ei erottuisi noin selvästi. Mutta kyllä tuohon varmasti silmä tottuu :)

Kangasta jäi vielä toiseenkin takkiin eli voi voikka sitten tehdä yhtä kokoa isomman jos alkaa näyttämään siltä, että haluaisikin kuvioiden olevan kankaassa toisin.

4 kommenttia:

 1. Vau, tosi upea takki! Hieno kangas. Itsellä ei pistä silmään kuvioiden kohdistamattomuus, vaan takki näyttää tosi hyvälle kokonaisuudelle. Takkikuume nousee kyllä näitä katellessa :) Täytyy ite käydä seuraavan kerran vetskariostoksilla Ompelutalossa. Amoriinissa on surkea vetoketjuvalikoima...

  VastaaPoista
 2. TIINA: Minäkin ensin etsin vetoketjua Eurokankaasta. Tosi huono valikoima siellä, vain muutamaa perusväriä. Eikä siellä ollut oranssia resoria (jota onneksi löyty kotoa jemmasta) tai kanttinauhaakaan.

  Kankas on muuten Paula Virtasen suunnittelema Paulan Kukka. Valmistaja on E.Helenius Oy. Nuo tiedot oli painettuna kankaan laitaan. Tosi hyvä kuntoinen kangas. Ei yhtään kulunut tai värit haalistuneet. Vähän harmittaa, että ostin aikanaan kirppikseltä vain yhden verhon vaikka kaksi oli kaupan (mikä ihmeen piheys minuun silloin iskikään :)

  VastaaPoista
 3. Tosi pirteä takki :D Toi taskumalli on kyllä niin mun makuun!

  VastaaPoista