sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Lisää vaatetta edellisen postauksen jatkeeksi...

Edelleen ompeluksia minun kaverilleni tai siis hänen tytöilleen. Alkuperäinen suunnitelmahan oli tehdä  autokankaasta liivimekko molemmille tytöille mutta en millään saanut molempien kaavoja mahtumaan kankaalle. Kun kuitenkin tiesin, että nuoremmallakin tytöllä odottaa keltaiset sukkahousut kaapissa niin katsoin olisiko minulla kaapin kätköissä jotain kangasta jossa olisi keltaista. Ja löytyihän sieltä tämän Metsolan kelta-vihreä raidallinen joustofrotee. Tein siis kankaanlopusta liivimekon. Koko sama kuin tuossa aiemman postauksen liivimekossa. Keltaista resoria olen metsästänyt useammasta kaupasta mutta vastauksena on ollut vain "ei oo:ta". Onneksi omista varastoista löytyi vielä pieni pala jotain vanhaa keltaiseta resoria. Kangasta jäi vielä pieni pala josta surautin neliöpipon. En kyllä tiedä mahtuuko edes päähän mutta vaikka nukelle sitten.

Isommalle tytölle liivimekko Metsolan autokankaasta. Koko 98/104cm. Resori myös Metsolasta (ihan hyvinhän tuo ruskeakin sopii vaikka keltaista ensin ajattelin mutta kun sitä ei kaupasta löytynyt ja oma varasto ei riittänyt niin piti muuttaa suunnitelmia).

Kun aikani pyörittelin autokankaan palaa joka oli jäänyt yli isommasta mekosta niin sain kuin sainkin siitä leikeltyä jonkinlaiten pienen liivimekon. Aikastalailla vapaalla kädellä leikelty ja näyttää vähän hassun malliselta. Mutta kun tarkemmin aloin noita kokoasioista miettimään niin voi hyvinkin olla, että tämä lopulta on sopivimman kokoinen nyt käytettäväksi ja nuo pari muuta liivimekkoa on vielä isoja.Ja sitten vielä pari ruokalappua. Kun ei tullut puheeksi mistä kuosista ruokalappu tehdään niin tein kahdesta eri kuosista. Pääsee sitten äiti valitsemaan mieleisensä. Kangas Eurokankaasta jo jonkin aikaa sitten ostettua. Ihanat kuosit näissä kankaissa. Harmi kun näitä ei enää ole saaavilla. Tästä olisi ollut ihana tehdä vaikka sadetakki.

Ja vielä muutaman minuutin pikasurautus. Eli oli kaverin kanssa puhetta, että hän tarvitsisi jonkin pussukan kestovaippojen kuljettamista varten. Ja siitähän se ajatus sitten lähti. Ja kun kaapissakin oli gernikankaan paloja (varmaan useamman vuoden vanhoja) niin ei muuta kuin hommiin. Pohjakangas siis gerniä (hieman pitää kosteutta), applikaation kangas vaippaompeluista ylijäänyttä Pul kangasta. Ihan ei applikaatiokuviokaan tullut keskelle mutta eipä se niin vakavaa :) Vetoketju omia varastoja.

2 kommenttia:

  1. Blogisi vaikuttaa kivalta ja mielenkiintoiselta! Jäin lukijaksi :)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa lukijaksi KaisaL! Eiköhän tässä taas pian saada jotain valmiiksi ja postattavaksikin kunhan taas juhlajärjestelyiden (rippijuhlat) ym. osalta arki asettuu uomiinsa. -Anne-

    VastaaPoista