lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kangashankintoja


Sitä mukaa kun jotain ompelee vähemmäksi niin tulee myös uutta hankittua :) Tässä viimeisimpiä hankintoja. Ylärivin joustofroteet Metsolasta (olivat alessa) ja alarivin kankaat (trikoo ja keltainen PUL) Myllymuksuilta. Noi joustofroteet on jotenkin niin minun makuuni. Vielä kun osaisi päättää mitä niistä raskii ommella. Nuo lintutrikootikin oli printtinä tosi kivoja mutta laadultaa aika ohutta ja joustamatonta eli se pitää ottaa huomioon kun miettii käyttökohdetta.

Suunnitelmissa olisi kokeilla hupullisen tunikapuseron tekoa mutta koska kaava on täysin uusi niin pitänee ensin kokeilla jostain ei niin kivasta kankaasta.

Muutoinkin ompelusten suhteen olen siirtymässä jo kesästä syksyyn ja talveen eli jatkossa tulee varmaan ommeltua aika paljon ei niin kesäistä ja hyvin päivähoidon arkeen sopivaa vaatetta. Kesävaattetta meillä pääsääntöisesti onkin melko hyvin eli välttämätöntä tarvetta uusille kesävaatteille ei taida juurikaan olla.

3 kommenttia:

 1. Ihania kankaita!! Mää oon ihan samaa mieltä joustofroteesta, se on ihan loistava keksintö! Pesusta toiseen säilyy uutta vastaavana, kun trikoot eivät tunnu kestävän mitään pesua.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olin vähän vetkutellut kun muistelin sisätaskujen ompelua vanhalla koneella. Mutta kun hommaan aloin niin huomasin, että tuohan menikin tosi hyvin ja helposti. Kone ei temppuillut yhtään PUL:in kanssa. Ja noi harkkarit oli tosi paljon nopsempi ommella kuin tarralliset taskuvaipat (vanha kone kun tahtoi temppuilla tarranauhan ompelussakin). Ja sarjatyö helpotti hommaa entisestään.

  Vyötäröön voisi vielä kehittää jotain. Nyt tein osaan kujan ja pujotin kuminauhan mutta leveä kuminauha suht tiukkaan kujaan oli aika vaikea saada siististi ja siten, että kuminauha ei lähtis kiertämään. Osaan ompelin kuminauhan renkaaksi ja kiinni PUL kankaaseen ja sit vasta käänsin kuminauhan paikoilleen ja tikkasin päältä. Tuossa ongelmana se, että kuminauhaa ei voi yhtään säätää vaan pitä heti osata leikata oikean pituinen. Ostettuna ois myös joustokanttia, jota osassa ohjeista on käytetty. Pitänee testata.

  Ei muuta Riika ku härkää sarvista kiinni ja harkkareiden ompeluun!

  VastaaPoista
 3. Heippa! Ihanat kankaat ja ompeleminen on niin mukavaa! Täällä uusi lukijasi, tervetuloa myös romulyyli-blogiin, toivottelee riitta sinikka.

  VastaaPoista