perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kaverin tytöille vaatetta


Vaihteeksi vaatetta muillekin tuolle meidän omalle neitille. Lomareissulla kaverini, jolla on kaksi suloista tyttöä, pohti josko ompelisin jotain heidänkin tytöilleen. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Yläkuvassa liivimekot molemmille tytöille. Isomman koko noin 98/104cm ja pienempään laitoin kokolapun 74cm mutta ehkä se on mekkona 68cm ja sitten 74/80cm tunikana. Kauhean vaikea arvioida kokoa kun kaava on oma sovellus eikä oikein ollut vertailukohtaa valmisvaatteeseen. Kangas Metsolan joustofroteeta, myös resori Metsolasta.

Pusero ja housut-hame yhdistelmä, molemmissa koko noin 98cm. Puseron kaava ottobre 6/2009 ja housut-hame yhdistelmä on samoin tehty kuin pupusetissäkin eli yhdistelmä kahdesta kaavasta (ottobre 3/2011 hameosa ja SuuriKäsityölehti 1/2009 trikoohousut). Kuviollisen kankaan kaverini osti paikallisesta kangaskaupasta (tätähän itsellänikin on ollut). Trikoo LöytöPalasta ns. palalaatikosta. Edessä olevan aplikaation joustofrotee omia varastoja. Resoreiden alkuperää en muista. Oiskohan Metsolasta? Ihan kiva setti tuli vaikka aluksi hieman mietitytti, että tuleeko liian sekava ja kirjava. Tämän kuisituksen luulisi piristävän syksyn sadekeleillä :)

Ja sitten vielä Metsolan SunRay joustofroteesta hihallinen mekko. Koko noin 98cm ja kaava oma sovellus. Resorit myös Metsolasta. Tällaisenhan olen aiemmin ommellut myös meidän neidille.

Metsolan vihreä On The road kangas odottaisi vielä ompelua. Siitä olisi tulossa ylimmäisen kuvan kaltainen liivimekko koossa 98/104cm ja ehkä jotain myös pienemmälle tytölle. Harmikseen kangas ei riittänyt kahteen liivimekkoon (kun osia ei voi asetella "ylösalaisin" kankaalle kuviosta johtuen, apilakankaalla taas tällainen leikkaaminen onnistui). Pienemmälle tytölle olisi myös työnalla lakki, pitäisi vaan löytyy jokin hyvä kaava jonka pohjalta lähteä liikkeelle. Niin ja ruokalappukin odottaisi valmiina, kuvaaminen vain unohtui (seuraavaan postaukseen sitten kuvan kera).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti