keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Kirppis puserosta tunikamekoksi ja puseroksi

Tunikamekko kesäksi. Kaava oma sovellus, koko noin 86/92cm (sama kaava jota olen käyttänyt monessa muussakin mekossa). Kangas on pari päivää sitten tehdyn kirppiskierroksen antia. Resorit uusia (Eurokankaasta, täytyi ihan asiasta tehdän käydä tänään ostamassa). Tästä tulikin kivan kesäinen mekko.

Ja koska kirppispuserosta riitti vielä kangasta niin tein siitä myös pitkähiaisen. Hiojenkin kangas kierrätysmateriaalia (vanhasta miesten T-paidasta). Kaava ottobre lehdestä, jonka numeroa en nyt millään muista. Ei kuitenkaan ole saama kaava jolla olen aiemmin tehnyt, aikapitkälle kuitenkin saman mallinen. Tässä tosin oli pidempi helma. Koko 92cm. Ja kuten alla olevasta kuvasta näkyy niin kasvunvaraa on vielä hieman. (Neiti on juuri menossa iltapesulle ja nukkumaan, siitä johtuu tuo paidan kanssa aika huonosti yhteen sopiva yöppäri alaosa). Tässä mallissa pääntie tehtiin ohjeen mukaan kanttaamalla eikä perinteisellä resorilla kuten aiemmissa. Tein myös (ohjeen mukaan) niin, että kanttarin pääntien ennen viimeisen raklansauman ompelemista. Jäihän tuo saumankohta aika ruman näköiseksi. Mutta toisaalta ei kauheasti käytössä näy. Jatkossa taidan kuitenkin tehdä kanttauksen ympyränä.

3 kommenttia:

 1. Ihania, tykkään eteenkin tuosta tunikasta. Ja kierrätysjutut on aina kivoja!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva paita ja tunika, tykkään! Voit saada multa sitä SK:n numeroa lainaan. Siinä on tosiaan perustrikoopaita, trikoopitkikset, vähän työläämmät collegehousut ja sitten se tunika. Voin käydä sen tuomassa teille, kun pitäis se bodykin palauttaa.

  Mie tein tässä ekan kerran kanttauksen ympyränä (siili-sieni-paitaan) ja siitä tuli kyllä tosi siisti. Aiemmin olinkin ommellut vain kirjekuoripäänteitä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tiina on suuresti etukäteen jos saan lehden lainaan! Ei tarvitse alkaa kirjastosta metsästämään kun tahtovat sielläkin olla aina lainassa. Se tunika näytti tosiaan sellaiselta, että se pitää Saimillekkin tehdä :) Bodyllä ei ole mitään kiirettä!

  VastaaPoista