sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sitä sun tätä ja vielä vähän muutakin

Ompeluksia on valmistunut mutta niiden esittely on vähän jäänyt ompeluinnostuksen alle. Nyt kuuitenkin koontia joitain viimeaikoina valmistuneita. Ylimpänä huppari jo tutuksi tulleella omalla kaavalla. Tällä kertaa Metsolan vihreästä pallojoustiksesta (resori taitaa myös olla Metsolasta). Kiva kuosi tämäkin. Olen huomannut, että tuohon hupparikaavaan sopii oikeastaan aika moni kuosi. Vielä olisi monta kangasta kaapista odottamassa huppariksi päätymistä.


Ja tässä sitten ihanasta Nosh: in kankaasta omalle neidille hihallinen mekko koossa 98/104cm. Olen joskus ostanut Ekoihanan kotikutsuilta Noshin valmisvaatteen jossa kuosina oli tätä sama mutta vihreänä. Se oli tosi kiva ja kangas vaikutti laadukkaalta. Olinkin hyvin iloinen kun tätä sai myös kankaana. Kaava on oma sovellut. Mallia otin valmisvaatteesta ja sitä sitten hieman muokkasin mieleisekseni. Resori HannanKankaasta. 

Nämä kaksi mekkoa ovat matkalla keverini tytöille. Ylempi on noin kokoa 86/92cm ja aleimpi kokoa 104cm. Ylempi on tehty samalla vanhalla omalla kaavallani jolla olen myös omalle tytölle paljon mekkoja tehnyt. Kaavassa siis yhdistetty mekko alaosa raglanhihaiseen puseroon. Alempi on samalla kaavalla kuin tuo ylemmän kuvan kuumailmapallo mutta aavistuksen reilummilla saumavaroilla + pituudella. Resorit näihinkin HannanKankaasta.


Liivimekko oman neidin kaappiin. Tästä kankaasta tykkään paljon. Jotenkin kivat värit. Vielä pitäisi ommella oranssi alupaita liivimekon alle. Koko tässä noin 98/104cm (sanoisin, että lähempänä 104cm). Kangas HannanKankaasta, samoin resorit. Kaava on oma sovellukseni.

 Kankaan lopuista vielä pusero samassa koossa yksivärisillä hihoilla.

Ja sitten vielä samalla kuumailmapallo kuosin kaavalla kolmaskin hihallinen mekko. Tästä tosin tulee mulla yöpaitafiilis eli tämä ollut sitten meillä yökäytössä. Mutta kai tämä ihan päivävaatteenakin menisi. Kangas ja resorit tähänkin HannanKankaasta.

Tuo hihallisen mekon kaava on kyllä niin kiva, että sillä tulossa vielä muutama mekko lisää. Ja tuo vaate on kyllä kaikinpuoli kiva. Menee pitkään (ensin mekkona ja sitten tunikana), vaatii seurakseen vain sukkikset tai legginssit. Menee hyvin myös haalarin alle.

5 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita ja kankaita. Kuumailmapallot ja kirahvit ei ole innostanut kankaana, mutta näin kun ne näkee vaatteina, niin onkin tosi kivannäköisiä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita vaatteita jälleen kerran. Blogissani olisi tunnustus.

  VastaaPoista
 3. Ihania mekkoja ja suloisia kuoseja! Tuota retrokukkaa haaveilin vähän kesällä jo itselleninkin..

  Tein nyt sillä piirtämälläsi pitkähihaisen mekon kaavalla ensimmäistä kertaa tytölle mekon. Kaava on ihana, istuu neidille todella hyvin!:)

  Suuret kiitokset vielä sinulle kaavasta ja leppoisaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista