perjantai 26. elokuuta 2011

Tööt-tööt, autot tulee!


Kaksi autopuseroa Metsolan joustofroteesta. Ylemmän koko noin 74/80cm ja alemman noin 86/92cm. Kivat tuli vaikka kankaana tämä mustapohjainen autokangas ei säväyttänytkään yhtä paljon kuin vihreäpohjainen.
Kankaanjämistä syyslakkeja eri kokoisina ja mallisina. Kumpikin kangas Metsolasta.

3 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia, varsinkin nuo edellisen postauksen veluurimekot. Pitäisi jaksaa joskus itsekin harjoitella sitä aplikointia. Mitäs kaikkea ihanaa sulle on Ikasyriltä tulossa?

  VastaaPoista
 2. Niin joo, voisitko vielä kerrata työjärjestyksesi noissa kanttauksissa? Aattelin kokeilla sinun tapaa ommella ne, niin saisi nätimmän näköiseksi sisäpuolelta. Sulla tulee se resori nelinkertaisesti, eikö vain?

  VastaaPoista
 3. Ikasyrilta tulossa Peuran lisäksi (muistaakseni) ainakin karavaanari kangasta valkopunaisena ja jotain retronorsua vihreänä ja taisin mää jotain muutakin pikkupätkät ottaa, ainakin resoria :) Josko paketti jo tänään tulisi (mukana kankaita muillekin "Mammoille", ns. heräteostos/pikatilaus)!

  Kanttaukset teen siis niin, että leikkaan kaitaleen noin 5-5,5cm lev. resorista (käytän siis aika levää kaitaletta mutta mun mielestä se on helpompi niin). Sit silitän siihen vajaan 1cm taitteen nurjalle. Sit ompelen resorin renkaaksi. Vaate nurinpäin ja ompelen laitaleen oikeanpuolen kankaan nurjaapuolta vasten. Itse ompelen ompelukoneella esim. harvalla siksakilla tai josuto-ompeleella. Sit käännetään vaate oikeinpäin ja neulataan resori paikoilleen. Silitetty käänne auttaa paljon ja muutama neula yleensä riittää. Ja sit vaan kaksoisneulalla päältä. Siistiä tulee ja helposti! Hihansuut ehkä helpointa kantata suorana kun renkaana voi olla niin pientä vaikea kantata. Mulla tosin onkin usein resori hihansuussa kun se antaa kivasti pelivaraa kokoon.

  VastaaPoista