maanantai 8. elokuuta 2011

Paljon leikattuna, vähän ommeltuna!

On tässä ollut lievää taukoa ompeluiden suhteen. Syynä rippijuhlajärjestelyt ja kaikki muukin "pakollinen touhuaminen". Nyt on juhlat onnellisesti ja onnistuneesti takanapäin ja ompeluhommiakin voi taas alkaa miettimään. Tänään jo leikkekin useammankin vaatteen valmiiksi (lähinnä hihallisia mekkoja / tunikoita luvassa) mutta ompelemaan en ole vielä ehtinyt. Itse asiassa ompelukoneeni ja saumuri viettävät vielä vapaa hetkiä vaatehuoneen hyllyllä kun ne piti siirtää juhlien tieltä pois normaalilta paikaltaan (asunnon alakerran ainoasta makkarista joka on yhdistetty ompelu- ja tietokonehuone).

Miehellä alkaa torstaina viikon mittainen loma eli se tietää minullekin lisää ompeluaikaa. Ja sitä tarvitaankin kun kangaskaappi pursuilee ja syksyisemmät/viileämmät kelit vaatisivat jo muutakin kuin kesävaatetta. Ja itse asiassa huomenna on kotoutumassa lisää kankaita kun kaveri käy tuomassa  kimppatilauksen kankaat.

Hieman pitäisi myös suunnitella mitä vaatetta sitä tarvittaisiin syksyn ja talven aikana. Enskuun alussa kun alkaa työt niin voi ompeleminen jäädä ainakin vähäksi aikaa vähemmälle. Ajatuksena olisi tällä kertaa saada aikaseksi asukokonaisuuksi eikä parittomia ylä- / alaosia... joko siis siten, että itse teen molemmat tai esim. teen yläosan jo valmiina olevaan alaosaan. Kirppareita olenkin hieman kierrellyt ja jotain vaatettakin löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti