perjantai 28. lokakuuta 2011

Ihana kangas, Ihana mekko!

Sain tämän I-H-A-N-A-N trikoon elämää kurjenpolvessa blogin (http://elamaakurjenpolvessa.blogspot.com/) Riikalta. Tykkään tästä tosi paljon. Muistan ihailleeni tätä jossain blogissa ja himoinneeni itselle mutta ei sitten tullut etsittyä "hankintakanavaa" eli kauppaa joka olisi tätä myynyt. Ja niin sitten ihan ylläen sainkin tätän Riikalta palasen (siis sain, ihan lahjana... mulle tuli siis joulu jo etukäteen). Kangas piti päästä heti tuhoamaan ja sehän onnistui ku kangas oli jo valmiiksi pestykkin. Ja tällainen hiallinen mekko siitä sitten tuli. T-Y-K-K-Ä-Ä-N! Kaava on oma sovellus jota olen aiemminkin jo käyttänyt. Koko noin 92/98cm. Hihansuihin kokeilin nyt pientä resoria ja se toimii hyvin. Taidan käyttää jatkossakin tätä kun kanttausta tuntuu olevan vaikea saada siististi tai ainakin se on aika hidasta/vaivalloista.

Housutkin piti tietty tehdä. Päätin kokeille "legginsejä" velourista. Kaavakin oli leikatessa pohjana (jokin laatikon pohjalta löytynyt 92cm trikoohousujen kaava) mutta aika paljon leikatessa muotoilin. Pituutta tein sen verta reilusti, että ovat varmaan lähempänä kokoa 98cm kuin 92cm. Eli vielä hieman pitkät mutta joska lahje on kapea niin voi jo pitää. Lahje ois voinut olla ehkä nilkasta hitusen vieläkin kapeampi mutta tätä kangasta ei ole vielä pesty ¨(kun piti päästä heti testaamaan) niin voi hyvinkin kutistua sopivaksi.

Näitä hihallisia mekkoja (liivimekkojen ohella) pitänee tehdä pari talven varalle. Ja varmaan noita velour legginsejäkin tulee tehtyä useammat.

2 kommenttia: