maanantai 26. syyskuuta 2011

Liivimekko trio


Perus liivimekkoja vanhalla hyväksi todetulla kaavalla. Koko väliltä 86/92cm. Keskimmäisen kangas Ikasyriltä. Näitä tulikin samalla kertaa tehtyä kaksi. Toinen jää meidän neidille ja toinen toivottavasti löytää uuden kodin jostain muualta. Ylimmän ja alimman kuvan liivimekon kangas Metsolasta.

Seuraavana työnalla apila-aiheista trikoota vihreä ja punapohjaisena...

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Peukaloliisa setti

 Liivimekko omalla kaavalla noin koossa 92cm. Kangas Ikasyriltä. Väriä tässä ainakin riittää!

Yksivärinen pusero liivimekon alle. Kangas löytöpalasta. Koko noin 92cm. Kaava ottobre erilliskaava hieman muokattuna. Housuja en tähän settiin ainakaan vielä tehnyt kun ajattelin, että voi hyvin käyttää sukkahousujen kanssa. Punaiset ja mustat sukkikset jo löytyykin. Toisaalta voihan se olla, että ompelen vielä leggarit tän seuraksi kun tuli ostettua Marimekolta punaista trikoota :)

Kankaasta riitti vielä puseron etu- ja takakappaleisiin. Hihat samaa kangasta kuin yksivärinen puserokin. Kaava sama kuin yksivärisessäkin.
Nämä housut olen ommellut jo aiemmin mutta nyt huomasin, että sopivat hyvin käytettäväksi tuon puseron kanssa. Näissä kankaana jokin vanha joustofrotee, oiskohan kirpparilta ostettua. Resori taitaa olla Ikasyriltä. Taskut ei ihan nappiin onnistuneet mutta menettelee. Leikkasin siis erilliset taskukappaleet ja kanttasin molemmista sisäreunan. Sitten vaan applikaatiotyylillä ompelin taskun ulkoreunan kiinni lahkeen etukappaleeseen tiheällä siksakilla. Mitään tukikanhasta ei ollut ja hiemanhan tuo meinaa "vedättää". Mutta kokonaisuudessaan ihan ok. Taitavat muuten olla ekat housut joihin tein taskut.

tiistai 20. syyskuuta 2011

Kypärälakki trio!



Elikkäs kolme kypärälakkia Metsolan joustofroteesta, myös resorit Metsolasta. Kaava oma sovellus. Yläkuvan kypärälakki pienempi (noin 50cm+) ja alempien kuvien kypärälakit hieman isompia (noin 52-54cm).

lauantai 10. syyskuuta 2011

Sovituskuva

Sovituskuvaa edellisen postauksen vaatteista (älkää antako asuun sopimattomien kenkien häiritä :)
Neiti itse ainakin oli innoissaa uusista vaatteista... ja niin on kyllä äitikin! Harvoin kokee näin suurta onnistumisen iloa.

Peuraa settinä

Pienen palan tätä ihanaa paurakangasta raskin ostaa. Jos mahdollista niin tämä oli livenä vielä enemmän kun makuun kuin kuvassa. Piti oikein ajan kanssa miettiä mitä siitä tekisin. Tällaiseen settiin sit pääsyin. Eli liivimekko ja sen alla pidettäväksi yksivälinen pusero ja jalkaan legginsin. Sitten vielä erikseen pusero jota ajattelin pitää aiemmin ompelemieni ruskeiden velourhousujen kanssa. Peurakangas Ikasyriltä, legginsien trikoo LöytöPalasta ja puseron + toisen puseron hihat + kaikki resorit kirppikseltä. Tuo kirppiskangas ja resori on just saman väristä (samalta myyjältä ostettu pienet palat oli molempia) ja sopi hyvin yhteen peurakankaan kanssa. Legginsien oranssi ei ole ihan sama mutta hyvin kuitenkin käy yhteen. Leggisien kaava SuuriKäsityölehti 1/09 (hieman muokkasin mutta likimain tuolla kaavalla). Liivimekon kaava oma ja puseroiden kaava Ottobre erillsikaava jota nyt ekaa kertaa testasin. Ihan kiva kaava mutta hieman pitää muokata mieleiseksi eli esim. helman pituutta hieman lisätä (lisäsin jo näihinkin) ja aavistuksen pääntietä pienensin tuossa peurakuvioisessa kun kuitenkin joustaa hyvin tuo kangas ja kantti. Itse tykkään kovasti tästä setistä. Ja kiva kun on kokonainen setti niin ei tarvitse miettiä ylä- ja alaosaa erikseen.

Pusero ja lakin koon testausta

Peruspusero Metsolan interlock trikoosta. Koko noin 92cm mutta aikasta reilu, vois mennä jopa koosta 98cm.
Niskassa juuri hankkimani "Rakkaudella tehty" pesumerkki :)

Pikaompeluna ajattelin tehdä Ottobre kaavalla neitille lakin. Koon valitsin päänympäryksen mukaan mutta isohan tästä tuli ):
Seuraavan leikkasin ilman saumavaraa ja ompelin suht kaukaa reunasta. Tämä on suht käytettävää kokoa vaikka hieman vois olla vieläkin pienempi.

maanantai 5. syyskuuta 2011

Housua ja paitaa, perussettiä siis!

Perushousut Vilkas housukaavaa soveltaen. Vyötärölle lisäsin nauhat niin saa tarvittaessa kiristää. Kun tuntuu, että laitan aina liian tiukan kuminauhan niin näihin laitoin vähän löysemmän. Nauhoilla voi sitten tarvittaessa kiristää. Kangas LöytöPalan palakangas. Tosi kivan tuntuista kangasta. Ja mikähän kankaan laatu olisikaan?!? Paljon paksumpaa kuin perus trikoo. Mutta niin joustavaa ja napakkaa, että ei collegeakaan ehkä ole. Mutta jotain siltä väliltä siis. Tätä olisin ostanut enemmänkin jos olisi ollut.

Legginsin SuuriKäsityölehden (oliko se nyt 1/09) kaavalla. Näissä kankaana jotain tosi vanhaa paksuhkoa joustavaa kangasta. Siis ihan aidosti vanhaa kun on minun mummoni varastoista. Jälleen kerran ei varmuutta kankaan laadusta mutta vaikuttaa jotenkin "teryleenin" kaltaiselta eli jokin sekoitekangas kai.

Ja viimeisimpänä... ja samalla myös epäonnistuneimpana pusero Metsolan joustofroteesta. En ole varma mikä meni pieleen mutta jokin meni. Olen joko leikannut kaksi etukappaletta tai sitten vähintäänkin hihat on väärin leikattu/ommeltu. Meinaa hieman vedättää tuo pusero. Mutta kyllä tuo päällä kotipaitana menettelee.

Kypärälakki

Perus kypärälakki Metsolan joustofroteesta. Mallina käytin Ottobre ilmaiskaavaa, jota tosin muokkailin mieleisekseni eli omaa sovellusta tämäkin. Vielä jokin aika sitten en yhtään osannut soveltaa kaavoja ja nyt taas tulee useinkin tehtyä omia muunnelmia :)

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Puseroita, puseroita, lisää puseroita!

Urakalla siis erilaisia puseroita. Kaava kaikissa sama, koko hieman vaihtelee. Kaava pohjautuu Ottobre ohjeeseen mutta hieman olen sitä muokkaíllut mieleisekseni. Ensimmäisen rekka applikaatiolla oleva paita Metsolan joustofroteesta. Resori löytöpalasta.


Kaksi samanlaista pusero, alempi tosin kokoa isompi. Kangas Metsolan joustofroteeta. Resorit myös Metsolasta.

Ensimmäinen pusero jonkin aikaa sitten ostamastani Metsolan interlock trikoosta. Resori LöytöPalasta. Herkullisen kirkas keltainen väri. Tässä vaihteeksi hihansuuresoreiden sijaan kanttaus hihansuussa.


Kaksi puseroa Metsolan raitajoustofroteesta. Resorit Metsolasta. Nyt on näistäkin aikalailla viimeiset palat tuhottu. Kauan ne kaapissa odottivatkin.

Tämä vastaava kuin ylempi rekka applikaatiolla oleva mutta tällä kertaa kukalla. Mitääkin miettiä mikä voisi olla seuraava kuvakokeilu?!?

Liimekko trio



Kolem liivimekkoa, kaikki Metsolan joustofroteesta. Kaava vanha tuttu "oma sovellus". Liivimekko vaan on sellaista perusvaatetta. Kaipaa kaveriksi vaan yksivärisen puseron ja sukkahousut/legginsit.