torstai 26. toukokuuta 2011

Seuraava kangas työnalle!

Tässäpä vaihtoehtoja seuraavaksi kankaaksi hupparia varten. Kaikki kankaat Metsolasta. Keskimmäinen velouria, muut joustofroteeta. Minkähän näistä saksisi seuraavaksi?!?

Huppari vol. 2

Uusi yritys hupparin suhteen. Kaava edelleen saman kuin aiemmassa hupparissa (ottobre 1/2011, autokangas ja resori Metsolasta, musta trikoo LöytöPalasta) mutta tällä kertaa piirsin koon 86cm ja pidensin helmaa (noin 5-6cm) ja hihoja (kokoa 92cm vastaavaksi). Tästä tuli nyt malliltaan sopiva eli hieman kapeampi ja pituuskin sopiva. Hihat ehkä aavistuksen liian pitkät mutta ei kuitenkaan haittaa.

Vetoketju vaan taas tuotti ongelmia. Muutoinhan huppari onkin tosi helppo ommella. Sain vetoketjun yläänkin suht siististi ja sitten kun aloin laittamaan vetoketjua kiinni huomasin, että toinen puoli on paljon pidempi ja vetoketju ei ole ylhäältä likimainkaan tasassa (puhutaan siis pikemminkin senteistä ku milleistä). Ei muuta ku vetoketjun purku. Sit leikkasin saumurihuolittelun KE saumoista pois (onneksi oli reilut varat) ja laiton vielä 2-puoleisen liimatukikankaan kumpaankin KE reunaan koska ainoa järkevä syy minkä keksin aiemmalle epäonnistumiselle oli se, että kangas on venynyt ommellessa toiselta puolelta enemmän ku toiselta (ja tuntuu, että saumurihuolittelu kans hieman venyttää ku ei ole differentiaalisyöttöä). Nyt huolittelinkin siksakilla. Vetoketjuun merkkailin myös mitta-apuviivoja, että saan kummatkin puolet kohdakkain. Nyt menee vetoketju tasan ja oikealta puolelta on ihan siisti mutta nurjalta kaikkea muuta ku siisti (kuten kuvasta näkyy). Tuota vetoketjun yläpäätä ei vaan saa näin ommellen siistiksi nurjalta katsottuna. Seuraavaan huppariin mietin varmaan jonkin toisen tekniikan. Ehkä jätän kokonaan helmaresorin pois ja ompelen hupparin samoin ku takit (Tosimummon blogin ohjeella, on tosi hyvä ja selkeä ohje). Alle vielä muutama kuva hupparista käyttäjän päällä. Piponkin ompelin samasta kankaasta mutta siitä ei kuvaa saanut käyttäjän päässä kun meillä ei päässä pysy muut kuin kiinni solmittavat lakit (ja tässä niitä nauhoja ei ollut).

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Ihka eka huppari!


Huppari on ollut pitkään tehtävien töiden listalla mutta kaava on ollut hakusessa. Blogeja selaillessa ja kaverin vinkistä löysin tämän kaavan (ottobre 1/2011). Koko tässä 92cm mutta helmaa pidensin hieman. Suht tyytyväinen olen lopputulokseen. Kangasyhdiselmä yllätti positiivisesti. Ohut joustofrotee yhdistettynä ohueen trikoovuoreen ei olekaan yhtään liian paksu. Koko on hieman reilu mutta ihan käytettävää kokoa. Ja ajatus olikin, että tämä menisi vielä syksylläkin. Pieniä muutoksia seuraavaan huppariin on luvassa eli hieman ajattelin kaventaa ja pituuden pitää nykyisellään (eli alkuperäiseen kaavan nähden pidennettynä). Ehkäpä piirrän koon 86cm kaavan ja laitan helman ja hihan pituuden samaksi kuin tässä. Vetoketju tuotti hieman ongelmia. Tai siis tuota yläpäätä oli tosi vaikea saada siististi. Ja jotenkin itseä hieman häiritsee, että vetoketju "näkyy nurjalta" eikä ole ikään kuin siellä päälly- ja vuorikankaan välissä. Mutta kun en keksi miten ompelisin sen siten, että sen saisi sinne väliin :) (tämän siis ompelin ihan ohjeen mukaan). Toisaalta eipä tuo nurjapuoli näy käytössä... Näitä lisää!!! (ehkäpä Metsolan autot joustofroteen joutuu seuraavana työn alle)

lauantai 14. toukokuuta 2011

T-paitaa pukkaa...


Kaksi perus t-paita, kaava "sama vanha" eli ottobre 3/2007. Kangas Metsolasta. Kuumeisesti mietin, pitäisikö tehdä näille kaveriksi myös hame-housut yhdistelmä. Ehkä pitäisi...

Nämä Metsolasta ostetut kankaat odottaisivat seuraavaksi työnalle pääsemistä. Vasemmanpuolimmaisesta interlock trikoosta tulossa todennäköisesti T-paita ja pitkähiainen (hihat yksiväristä trikoota). Autot joustiksesta vielä hieman mietinnässä mitä tekisi. Kaksi T-paitaa oli alkuperäinen suunnitelma mutta en oikein ole vielä päättänyt olisiko jokin muu sittenkin kivempi/tarpeellisempi.

Hame-housut yhdistelmä T-paidan kera

Tämä hame-housut yhdisteltelmä jotenkin vaan on kovasti minun mieleen. Kaavahan on siis uusimmasta ottobre lehdestä. T-paidan kaava ottobre 3/2007, koko 92cm. T-paitoja tein itse asiassa kaksi, toinen rangan hihainen ja tumman violetilla resorikanttauksessa pääntie (kaava oma sovellus pitkähiaisesta). Kankaat LöytöPalasta.

Trikoohousuja

Perustrikoot, kaava Suuri käsityölehti 1/2009 ja koko 92cm. Vasemmanpuolimmaiset esitelty jo aiemmassa postauksessa. Punainen trikoo ja raitatrikoo Eurokankaasta. Pilkullinen kangas kirpparilta.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Pari kesäistä settiä

Uusimmassa ottobre lehdessä oli kivanoloinen housut-hame yhdistelmän kaava. Enkä kyllä pettynyt yhtään. Tämä oli varmaan livenä vieläkin parempi kuin lehden kuvien/tietojen perusteella uskalsin olettaa. Tein siis yhden housu-hame yhdistelmän punaisella pilvikangas hameella (pilvikangas Metsolasta, pun. trikoo LöytöPalasta) ja yhden pallokangas hameella (kankaat löytöpalasta). Lisäksi tein vasemmanpuoleisessa kuvassa olevan 3/4 hihaisen puseron (kankaat Metsolasta, LöytöPalasta ja applikaation kangas vanhoja varastoja). Kaksi muuta t-paitaa ovat jo aiemmin valmistuneita.

Tuosta 3/4 hihallisesta tuli tosi kiva vaikka aluksi näytti, että ei tule mitään ja roskiin menee. Ostin siis Metsolan alekorista palan tuota kangasta (2e noin 38cm). Riitti juuri hameeseen ja hihoihin. Illalla (klo 24 jälkeen) olin vaan vahingossa leikannut hihat koon 74cm kaavalla vaikka piti leikata kokoa 92cm. Aamulla aloin leikkaamaan etu- ja takakappaletta ja virhe paljastui. Pohdinnan jälkeen päätin leikata etu- ja takakappaleen myös 74cm kaavalla mutta leveyden ja pituuden muutin 92cm mukaiseksi ja aavistuksen suurensin pääaukkoa. Menee ihan täydesta ja oikeastaan tuo hihan pituus on tosi kiva. Ensin pohdin pitkiä resoreita mutta onneksi en niitä laittanut.

Ja pari sovituskuvaa. Nenäliinalla sai neidin lahjottua edes hetkeksi paikoilleen. Tällaisia settejä on varmasti tulossa meille vielä lisääkin!

Se onnistui sittenkin!

Edellinen kokeilu uusimman ottobre:n kirjekuorelliset t-paidan kaavalla epäonnistui pahois (lue: meni roskiin). Tämä joustofroteen oli jo leikattuna valmiiksi ja päätin kokeilla onnistuuko nyt. Ja da-daa, onnistuihan se. Ehkä siis ekalla kerralla vika olikin tosu ohuessa trikoossa ja huonossa kanttausmateriaalissa (trikoo). Tästä tuli oikeastaan ihan kiva. Vähän häiritsee tuo helman keltainen kaksoisneulaus kun se ei kunnolla erotu joustofroteesta. Ajalletin sen keltaiseksi tehosteeksi mutta ehkä punainen olisi ollut parempi valinta.
Ja toinen t-paira samasta kankaasta perinteisellä kaavalla (ottobre 3/2007). Keltainen kanttaus on ehkä enemmän minun makuuni mutta kiva tämäkin.

Trikoohuosuja

Perustrikoot, kaava Suuri käsityölehti 1/2009 ja koko 92cm. Kaikki kankaan LöytöPalasta palalaarista. Hyvän tuntuista trikoota. Harmi vaan, että värivaihtoehtoja on välillä aika niukasti tarjolla. Toisinaan taas olisi vaikka mitä kivaa väriä (ja eihän sitä tietenkään silloin tule sitä ostettua ja kun uudelleen menee niin sitä ei enää ole... toteaa nimimerkki joka haikailee yhden turkoosin trikoon perään)