sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Viikonloppun aikana viimeisteltyjä, osa 2

Mekko/tunika.  Kaava ottobre 1/2009 eli sama kuin jokin aika sitten tekemässäni pilvitunikassa. Tähtivelour Metsolasta (ostettu jo jokin aika sitten). Resori löytöpalasta. Ihan kiva tuli!

Ja tässä nämä kolme viimeistä mekkoa, jotka leikkasin silloin kangastuhoajaisten aikaan. Alkaa nyt olemaan tarpeeksi mekkoja tällä kaavalla. :)

Kangas LöytöPalasta (palakangas). Kivan värinen ja tuntuinen kangas tähän käyttötarkoitukseen.

 Tästä kankaasta en yksinkertaisesti muista mistä se on?!? Ihan ihan lähiaikoina varmaankaan ostettu. Oiskohan tämä ostettu Kemijärveläisestä kangaskaupasta. Ehkä...

Tämä kangas on ostettu kirpparilta. Ei kuvassa näytä yhtään kivalta mutta luonnossa on kyllä ihan ok. Ja laadultaa kivaa, "ohutta mutta silti jämäkkää". Ei kauhean paljoa jousta eli sopii siten hyvin tällaisiin väljemmällä mitoituksella oleviin vaatteisiin.

Viikonlopun aikana viimeisteltyjä, osa 1

Viikonlopun aikana viimeistelin useammankin vaattei, joita olen pitkin viikkoa ommellut periaatteella "sauma silloin toinen tällöin".


Näissä kummassakin T-paidassa kaava ottobre 3/2007, koko 92cm. Kankaansa kummassakin vanha pusero. Applikaatioiden kankaat ja resorit vanhoja varastoja. Tuosta ylemmästä tykkään. Kivan kirkkaat värit (ainakin luonnossa). Alempi ei väriltään niin minun mieleen mutta ihan ok.

Perustrikoot, kaava Suuri käsityölehti 1/2009 ja koko 92cm. Tämä on kiva malli meidän neidille. Leikkasinkin jo valmiiksi parit muut trikooterilaisista kankaista eli ommeltavaa tiedossa.

Pieleen meni... ja pahasti!!!

Kuten kuva kertookin, ei kaikki sitten mennyt niin kuin piti. Suurella innolla siis aloin kokeilemaan uusimmassa ottobre lehdessä ollutta kirjekuoripääntiellisen T-paidan kaavaa. Ja lopputulos on sitten tässä ): Pääntie ei onnistunut ei sitten millään (purkamaan ei edes jaksanut alkaa). Olenhan minä ennenkin vastaavia päänteitä tehnyt eikä niiden kanssa ole ollut ongelmaa. Mikä tässä nyt sitten mättää?!? Varmaankin se, että kangas oli suht ohutta. Ja siksi valitsin kanttaukseen trikoon resorin sijaan. Ja varmaan myös se, että kaavassa ei ollut kaiteleiden pituuksia vaan ne miti itse mittoa kaavojen mukaan. Ja mitä sitten selvästi mitoin väärin. No, roskakoriin päätyi tämä tekele! Harmi vaan kun minulla on jo valmiiksi leikattuna samalla kaavalla pari muutakin T-paitaa. Toinen jopa tätä samaa kangasta (kun leikkausvaiheessa vahingossa leikkasin ensin kaksi takakappaletta niin piti sitten leikata etukappeleetkin eli tuplana tuli). Ei kyllä yhtään innostaisi alkaa edes kokeilemaan uudelleen. No, ehkä mieli tässä muutaman päivän/viikon aikana muuttuu.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Punaista pilveä

Kesäksi perus T-paita ottobre 3/2007 kaavalla. Kiva kangas, voisi vaikka ostaa muunkin värisenä (vaikka tämä punainen olikin ehkä minun suosikki kesävaatteeseen).

Kaavakokeilua eli elämäni ensimmäinen kirjekuoripääntie. Eihän tuo ollutkaan yhtään vaikea tehdä. Varmasti tulee kokeiltua toistekkin. Kaava ottobre 1/2009.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Mekkoja urakalla

Kunnon kangastuhoajaiset menossa. Tuo mekkokaava (joka siis oma sovellus) osottautui niin kivaksi, että päätin ommella sillä useammankin mekon. Ja pari on jo leikattuna odottamassa ompelua.


Kangas minun vanhasta pitkähiaisesta puserosta. Helma hyödynnetty suoraan eli valmista käännettä hyödyntäen. Siksi ehkä vähän suorakulmaisempi helmasta kuin muissa.

 Kangas Kemijärveläisestä kangaskaupasta jo jokin aika sitten ostettua. Ihan kivan värikäs ja kesäinen.

 Tähän kangas Löytöpalasta (palakangas). Tästä kankaasta tykkään niin kuosin kuin laadunkin puolesta.

Tässä jälleen kierrätyskangas, joka ostettu jo aikoja sitten kirpparilta. Vähän "tönkön" oloinen ja saa nähdä miten päälle painettu musta raidoitus säilyy pesuissa. Applikaatiota mietin eteen mutta päätin sitten olla tekemättä.

Tässä siis sama kangas kuin aiemman postauksen T-paidassa (Löytöpalan ale-laatikosta, 2-laatuinen palakangas. Kakkoslaatu tarkoittaa tässä sitä, että kangaspalassa oli joissain kohdin painokuviossa vikaa). Mutta hyvin pystyi nuo vikakohdat välttämään. Yhden tällaisen mekon juuri tästä kankaasta olenkin jo aiemmin tehnyt ja se on osoittautunut meidän neidin lemppariksi eli piti sitten tehdä toinenkin samasta kankaas. 

T-paita

T-paita vanhalla tutulla kaavalla (3/2007, koko 92cm.). Kankas löytöpalan alesta (2-laatuinen palakangas). Resorit vanhoja varastoja. Helmassa tekemäni merkki (ensimmäistä kertaa laitoin merkin muualle kuin niskaan). Kuvassa nuo kantatut hihansuut näyttää jotenkin töketöiltä mutta päällä on kyllä ihan kivat. Mutta voisihan sitä vaihteeksi tehdä pelkällä käänteellä ilman kanttausta.

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Kokeiluja silityskuvapaperilla


Lahjaksi tuunasin kaksi T-paitaa isoveli tekstillä. Teksti tulostettu siirtokuvapaperille ja sitten silitetty kankaaseen. Ja koska samaan a4:een mahtui vielä muutakin niin kokeili omien merkkien tekemistä (yläkuva). Tulostin siis paperille erilaisia tekstejä ja silitin ne puuvillanauhaan. Näitä voi sitten laittaa vaatteisiin. Näistä tuli ihan kivoja vaikka aikaa fonttien ym. suunnitteluun ei juurikaan ollut. Merkkejä tulee varmaan jossain veiheessa tehtyä lisääkin. Jos miettisi takemmin mitä teksti, fontti, ym. olisi hyvä ja tekisi sitten ihan kunnollisia merkkejä. Nämä kun ovat aikalailla harjoituskappaleita. Varsinkin noita nimi+koko merkkejä ajattelin tehdä lisää kun olisivat käteviä itsetekemiin vaatteisiin tarhaankin ajatellen (olisi sitten samalla vaatteet nimetty ja kokokin nähtävillä).

Ruokalappuja



Ruokalappuja omalla kaavalla. Kangas Eurokankaasta. Kangas on PVC pinnoitettua eli sopii sen puolesta hyvin juuri ruokalappuun (joku voisi tietysti olla huolissaa tuosta muovista ja siitä liukenevista aineista mutta ajattelin, että eihän tätä tai ruokalapulle tippunutta ruokaa juurikaan suuhun laiteta). Noita kankaita oli useampaa eri kuosia, itse ostin näitä kahta. Ruokalappuja on jo usempi leikattuna valmiiksi ompelua odottamaan. Alkaa sitten ruokalappuja riittämään tässä taloudessa :) Osa tosin menossa lahjaksi.